Evrokanal push-to-call
OHSAS 18001
ISO 14001
ISO 9001:2008
Камара на строителите в България

мтел: 0888 40 47 65

виваком: 0877 77 63 77

Как да отпушим мивката – част 2

Как да отпушим мивката – част 2

Как да отпушим мивката – част 2

  1. Прахосмукачка с възможност за продухване.

Налягането се създава според принципа на буталото.

  • ВиК кабел.

Той ще помогне да се премахне силно запушване в тръбата, дори ако там е залепен твърд предмет.

Съвет:  Вместо кабел можете да използвате стоманена тел. Но такова устройство работи само до най-близката извита част в канала.

  • Изплакване с вряща вода.

Това ще изчисти запушването в тръбата в кухнята, ако в системата се е образувала тапа от мазнини която се е а в студена вода. Имайте предвид, че твърде горещата, вряща вода може да деформира пластмасовите тръби.

  • Народно средство: сода + оцет. Ударна смес, която може да размекне мазнините  и дори обелките от картофи. Имайте предвид, че това обаче може да повреди уплътненията и чугунените тръби.

По-щадяща е сместа от сода и сол. Разтваря само мазнини. Съставът не е толкова агресивен към гумените уплътнения.

  • Обикновени препарати за измиване на чинии или мивки.

Работи добре в комбинация с гореща вода и бутало. На практика няма повреди по тръбите и уплътненията. Те обаче работят само срещу „меките“ биологични блокажи.

  • В магазините се продават разнообразни продукти, предназначени да премахнат запушванията и да отпушат мивките.

Техният принцип на действие е, че след изливането на разтвора в тръбата, той омекотява всички вещества, които образуват тапата. След определено време се прави обилно промиване  с, за предпочитане гореща вода и остатъците от запушването се измиват в общата канализация.

Препоръката за употреба е посочена на опаковката. Трябва да се има предвид, че при работа с такива средства е необходимо да се вземат предпазни мерки.

Отделно трябва да се каже за киселината. Можете да чуете мнението, че тя пробива всяко запушване. Но в същото време се забравя, че киселините наистина „изяжда“ всичко. Ако тръбите са направени от пластмаса, още повече , гофрирана, тогава е по-добре да не опитвате това.

Няколко съвета

Когато премахвате запушвания, не пестете вода. Колкото повече вода преминава, толкова по-малко мръсотия ще остане в тръбите.

За частна къща, предвид сложността и дължината на канализационната система, е препоръчително да почиствате (и предотвратявате) тръбите хидравлично. За това се използват специални инсталации, а подобни услуги се предоставят от много компании. Ефектът е много добър и след такава обработка на дренажа можете да забравите за запушванията за дълго време напред.

Последни публикации

Миенето на мостове и тунели

За миенето на мостове и тунели у нас и по света

За миенето на мостове и тунели у нас и по света Вярно е, че през зимата прахът и мръсотията се натрупват малко върху стелата – отдалечеността му от главните пътища влияе. Именно заради това миенето на мостове и тунели става предимно през пролетта и лятото. Работниците успяват да измият всеки мост, въпреки размерите, доста бързо […]

Вижте повече
измиване на тунели

Измиване на тунели и измиване на мостове

Приблизително веднъж на два месеца тунелите на метрото следва да се измиват от натрупаните прах и мръсотия с помощта на специална техника – тунелна машина. Нека да видим какво  представлява това измиване на тунели на метрото, като направим кратка разходка по нощното метро. Тунелната транспортна машина представлява средно голяма цистерна върху платформа Отстрани на машината […]

Вижте повече
измиването на площади

Грижа в измиването на площади в малките населени места

По принцип почистването на улици, измиването на площади, дворове е разделено на лятно и зимно. По време на лятното почистване и измиване прахът и отпадъците се измитат от повърхността на площада и тротоарите, поливат се и се измиват добре. За извършване на лятна работа се използват машини за метене и поливане-миене. Зимното почистване включва почистване […]

Вижте повече