Evrokanal push-to-call
OHSAS 18001
ISO 14001
ISO 9001:2008
Камара на строителите в България

мтел: 0888 40 47 65

виваком: 0877 77 63 77

Как да отпушим мивката – част 1

Как да отпушим мивката

Как да отпушим мивката – част 1

Рано или късно, почти всеки от нас се сблъсква с този проблем, необходимостта да отпуши мивката. Това се случва особено често с кухненската мивка и дори при най-прилежната домакиня. Всъщност, мазнините и различни малки фракции редовно влизат в канализацията по време на процеса на миене на съдове или обработка на храна. Освен в редки случаи, когато е наложително, няма нужда да бързате да търсите помощ от ВиК специалист.

Как да отпушим мивката. Първо трябва да разберете дали запушването се е образувало в дома или извън него. В последния случай не можете да направите нищо без водопроводчик. И във всички останали – можете.

Ако, например, мивката в кухнята се е запушила, е необходимо да проверите как се стича водата в банята  и как се оттича, след като пуснете водата в тоалетната. Ако тя се оттича напълно, и на двете места, тогава наистина – ще Ви е необходим специалист. В други случаи всичко можете да отстраните самостоятелно

Проблемът с отпушването на мивката може да бъде решен по различни начини и това не изисква специално оборудване. Импровизираните средства, които ги има във всеки дом, са напълно подходящи. Но първо трябва да определите на кое точно място е запушена системата.

Това е много по-лесно да се направи в градски апартамент, тъй като дължината на трасето е малка. В частна къща ще бъде малко по-трудно, въпреки че принципът за намиране на „проблемното“ място е един и същ. Цялата канализационна система представлява система от тръби, състояща се от една обща и няколко достигащи до нея. Ясно е, че ако всичко е в ред с банята и тоалетната, тогава е налице „тапа“ или в участъка на тръбата между стаите (кухня и баня), или запушването е в мивката.

Какво трябва да се направи?

На първо място, трябва да проверите сифона, който е свързан към мивката. В долната му част има подвижна капачка, която лесно може да се отвие. Преди да направите това, трябва да поставите кофа или леген, тъй като на това място винаги се задържа малко вода. Именно тази част от дренажната система представлява „утаителя“, където се натрупват различни суспендирани твърди частици.

Последни публикации

Реконструкцията на водопроводната мрежа на град Априлци

Реконструкцията на водопроводната мрежа на град Априлци

Евроканал ЕООД започна реконструкцията на водопроводната мрежа на град Априлци С водосвет и символична първа копка стартираха Строително-монтажните работи по проект“ Реконструкция на част от водопроводната мрежа на град Априлци“ – Етап 4. Продължителността на строителството е 9 месеца, като реконструкцията обхваща водопроводна  мрежа с обща дължина от 3,8 километра.

Вижте повече
канализация

Практични съвети за отпушване на канали

Каква е необходимостта от почистване на каналите? Необходимостта от поддържане на чиста и санитарна среда, подходяща за живеене е обща за всички. Това включва осигуряване на система за ефективно преминаване както на отпадни води (канализация), така и на дъждовни води. Отпушването на канали се налага за да може канализационната ни система да е в добро […]

Вижте повече