Evrokanal push-to-call
OHSAS 18001
ISO 14001
ISO 9001:2008
Камара на строителите в България

мтел: 0888 40 47 65

виваком: 0877 77 63 77

Как да отпушим мивката в кухнята

Как да отпушим мивката в кухнята

Как да отпушим мивката в кухнята

Необходимо е старателно да се почисти вътрешната повърхност на капачката на сифона от насъбралата се мръсотия. Освен това, тялото на сифона също се нуждае от поддръжка. С течение на времето всичко, което попадне в канализацията, се утаява по вътрешната му стена. С течение на времето се образува доста дебел слой от такива утайки, които възпрепятстват потока на течността. Не е трудно да го премахнете с „пръчка“ с намотано парцалче около него.

Как да отпушим мивката в кухнята

По същия начин е необходимо да бъде почистен гъвкавият съединител между сифона и канализационната тръба (или коляното). Свалянето му не е трудно. Именно той е най-често „виновникът“ за запушването в мивката. Трябва внимателно да го опънете и вътрешната му страна да я почистите с навито парцалче върху пръчка.

Ако е необходимо, същото се прави и с мивката в банята.

Ако подобна профилактика не даде желания резултат и не отпуши мивката, тогава е необходимо да се заемете с прочистването на тръбите.

Прочистване на тръбите

Прочистването може да бъде направено по различни начини и средства. Ще разгледаме най-достъпните и често срещани.

Механични средства

  1. Бутало

Този водопроводен „инструмент“ го има във всеки дом и ако кухненската мивка е запушена, тогава неговото използване е най-подходящият вариант. В същото време е нужно да помним, че цялата дренажна система представлява единна верига, където е в сила законът за свързаните помежду си съдове.

За да може работата на буталото да даде желания ефект, трябва плътно да затворите всички отвори на санитарната техника, разположени в другите помещения. В банята има оттичане и „преливане“ на самата вана (2 точки) и на мивката също. Освен това капакът на тоалетната също трябва да бъде спуснат върху седалката.

Необходимо е да се налее вода в кухненската мивка и да се затисне  дренажният отвор с гумената част на буталото. Не забравяйте за преливника. Покрийте тази дупка с кърпа и я притиснете с ръка. След такова пълно „херметизиране“ на системата, запушването в мивката може да бъде пробито със силна струя вода. За целта с дръжката на буталото направете няколко силни движения нагоре и надолу, след което го извадете от канала.

За по-добър резултат подобна процедура трябва да се повтори няколко пъти, като периодично се източва водата (в зависимост от това как тя ще протече).