Evrokanal push-to-call
OHSAS 18001
ISO 14001
ISO 9001:2008
Камара на строителите в България

мтел: 0888 40 47 65

виваком: 0877 77 63 77

Как да отпушим мивката в кухнята

Как да отпушим мивката в кухнята

Как да отпушим мивката в кухнята

Необходимо е старателно да се почисти вътрешната повърхност на капачката на сифона от насъбралата се мръсотия. Освен това, тялото на сифона също се нуждае от поддръжка. С течение на времето всичко, което попадне в канализацията, се утаява по вътрешната му стена. С течение на времето се образува доста дебел слой от такива утайки, които възпрепятстват потока на течността. Не е трудно да го премахнете с „пръчка“ с намотано парцалче около него.

Как да отпушим мивката в кухнята

По същия начин е необходимо да бъде почистен гъвкавият съединител между сифона и канализационната тръба (или коляното). Свалянето му не е трудно. Именно той е най-често „виновникът“ за запушването в мивката. Трябва внимателно да го опънете и вътрешната му страна да я почистите с навито парцалче върху пръчка.

Ако е необходимо, същото се прави и с мивката в банята.

Ако подобна профилактика не даде желания резултат и не отпуши мивката, тогава е необходимо да се заемете с прочистването на тръбите.

Прочистване на тръбите

Прочистването може да бъде направено по различни начини и средства. Ще разгледаме най-достъпните и често срещани.

Механични средства

  1. Бутало

Този водопроводен „инструмент“ го има във всеки дом и ако кухненската мивка е запушена, тогава неговото използване е най-подходящият вариант. В същото време е нужно да помним, че цялата дренажна система представлява единна верига, където е в сила законът за свързаните помежду си съдове.

За да може работата на буталото да даде желания ефект, трябва плътно да затворите всички отвори на санитарната техника, разположени в другите помещения. В банята има оттичане и „преливане“ на самата вана (2 точки) и на мивката също. Освен това капакът на тоалетната също трябва да бъде спуснат върху седалката.

Необходимо е да се налее вода в кухненската мивка и да се затисне  дренажният отвор с гумената част на буталото. Не забравяйте за преливника. Покрийте тази дупка с кърпа и я притиснете с ръка. След такова пълно „херметизиране“ на системата, запушването в мивката може да бъде пробито със силна струя вода. За целта с дръжката на буталото направете няколко силни движения нагоре и надолу, след което го извадете от канала.

За по-добър резултат подобна процедура трябва да се повтори няколко пъти, като периодично се източва водата (в зависимост от това как тя ще протече).

Последни публикации

Реконструкцията на водопроводната мрежа на град Априлци

Реконструкцията на водопроводната мрежа на град Априлци

Евроканал ЕООД започна реконструкцията на водопроводната мрежа на град Априлци С водосвет и символична първа копка стартираха Строително-монтажните работи по проект“ Реконструкция на част от водопроводната мрежа на град Априлци“ – Етап 4. Продължителността на строителството е 9 месеца, като реконструкцията обхваща водопроводна  мрежа с обща дължина от 3,8 километра.

Вижте повече
канализация

Практични съвети за отпушване на канали

Каква е необходимостта от почистване на каналите? Необходимостта от поддържане на чиста и санитарна среда, подходяща за живеене е обща за всички. Това включва осигуряване на система за ефективно преминаване както на отпадни води (канализация), така и на дъждовни води. Отпушването на канали се налага за да може канализационната ни система да е в добро […]

Вижте повече