Evrokanal push-to-call
OHSAS 18001
ISO 14001
ISO 9001:2008
Камара на строителите в България

мтел: 0888 40 47 65

виваком: 0877 77 63 77

Как да отпушим канала на мивката с бутало

Как да отпушим канала на мивката с бутало

Имате проблем, когато миете чинии и водата спира да се оттича. Тази застояла вода означава, че тръбите на вашата кухненска мивка са запушени с храна и мазнини и трябва да бъдат почистени. Но това не означава, че трябва да поливате мивката си с препарати. Имаме няколко лесни метода, които изобщо не изискват изливане на химикали в канализацията, но са също толкова ефективни. Разберете как да отпушим канала на мивката с бутало.

Допълнителен бонус е, че може вече да имате елементите в шкафовете си, които ще ви трябват, за да накарате тръбите ви да текат отново. Някои методи изискват проста смес, докато други изискват малко допълнителна грес за лакътя и всмукателна мощност, за да изчистите канализацията. Но тези методи са доста евтини в сравнение с обаждането на водопроводчик.

Как да отпушим канала на мивката с бутало

В зависимост от това колко лошо е запушването, може да се наложи да следвате всички тези техники и да ги повторите няколко пъти, за да отпушите мивката си. И ако вашата кухненска мивка има изхвърляне на боклука, опитайте да го пуснете, преди да започнете да смилате храна, която може да се намира там (честа причина за запушване). Ето най-добрите начини да отпушите мивката си и да изпратите застоялата миризлива вода.

Как да използвате бутало за отпушване на мивка

Ако в мивката ви има застояла вода, най-добрият начин да я накарате да изтече в канализацията е да я потопите. Ще ви трябва бутало – но за предпочитане не това от банята ви (ммм), така че използвайте чисто. Добра идея е да съхранявате малко бутало под мивката точно за тази цел.

Ако имате двойна мивка, не забравяйте да запушите другата страна, преди да започнете, за да запазите уплътнението непокътнато и да предотвратите изтичане на вода от другия край.

Поставете буталото над канализацията на мивката, за да създадете засмукващ ефект и изпомпвайте здраво, докато водата започне да се избистря. След като цялата застояла вода изчезне от мивката, пуснете чиста вода в канала, за да сте сигурни, че е бистра. Ако не е, ще трябва да се потопите отново.

Предупреждение: Внимавайте с начина, по който изпомпвате канализацията, тъй като можете да внесете повече храна и вода в мивката си. Целта е да изпратите храната през канализацията, така че избягвайте бързото изпомпване, освен ако не искате бъркотия. Внимателно отпуснете дръжката на буталото на мивката, за да не изсмучете нищо от канализацията.

Последни публикации

измиването на площади

Грижа в измиването на площади в малките населени места

По принцип почистването на улици, измиването на площади, дворове е разделено на лятно и зимно. По време на лятното почистване и измиване прахът и отпадъците се измитат от повърхността на площада и тротоарите, поливат се и се измиват добре. За извършване на лятна работа се използват машини за метене и поливане-миене. Зимното почистване включва почистване […]

Вижте повече
Как да почистите канализационните тръби в ежедневието?

Как да почистите канализационните тръби в ежедневието?

За съжаление, дори инсталирането на пластмасови тръби в канализационната система не винаги решава проблема със запушването. Не са редки случаите с проблемите с почистването на канализационните тръби. Например, когато водата внезапно спре да се оттича в кухненските мивки. Нека да поговорим за това как можете да разрешите този проблем, какви средства и методи се използват […]

Вижте повече
Отпушване на мивка без помощ от водопроводчик?

Отпушване на мивка без помощ от водопроводчик?

Запушените мивки са често срещан проблем. Такава неприятна ситуация може да възникне във всеки дом. Затова е важно да знаеш кка да се справиш с отпушване на мивка. Защо канализацията се запушва и как да се справите с отпушване на мивка без помощта на водопроводчик? Защо се получава запушване? Храна. Частици храна попадат в коляното […]

Вижте повече