push-to-call
OHSAS 18001
ISO 14001
ISO 9001:2008
Камара на строителите в България

мтел: 0888 40 47 65

виваком: 0877 77 63 77

Как да отпушим канала на мивката с бутало

Как да отпушим канала на мивката с бутало

Имате проблем, когато миете чинии и водата спира да се оттича. Тази застояла вода означава, че тръбите на вашата кухненска мивка са запушени с храна и мазнини и трябва да бъдат почистени. Но това не означава, че трябва да поливате мивката си с препарати. Имаме няколко лесни метода, които изобщо не изискват изливане на химикали в канализацията, но са също толкова ефективни. Разберете как да отпушим канала на мивката с бутало.

Допълнителен бонус е, че може вече да имате елементите в шкафовете си, които ще ви трябват, за да накарате тръбите ви да текат отново. Някои методи изискват проста смес, докато други изискват малко допълнителна грес за лакътя и всмукателна мощност, за да изчистите канализацията. Но тези методи са доста евтини в сравнение с обаждането на водопроводчик.

Как да отпушим канала на мивката с бутало

В зависимост от това колко лошо е запушването, може да се наложи да следвате всички тези техники и да ги повторите няколко пъти, за да отпушите мивката си. И ако вашата кухненска мивка има изхвърляне на боклука, опитайте да го пуснете, преди да започнете да смилате храна, която може да се намира там (честа причина за запушване). Ето най-добрите начини да отпушите мивката си и да изпратите застоялата миризлива вода.

Как да използвате бутало за отпушване на мивка

Ако в мивката ви има застояла вода, най-добрият начин да я накарате да изтече в канализацията е да я потопите. Ще ви трябва бутало – но за предпочитане не това от банята ви (ммм), така че използвайте чисто. Добра идея е да съхранявате малко бутало под мивката точно за тази цел.

Ако имате двойна мивка, не забравяйте да запушите другата страна, преди да започнете, за да запазите уплътнението непокътнато и да предотвратите изтичане на вода от другия край.

Поставете буталото над канализацията на мивката, за да създадете засмукващ ефект и изпомпвайте здраво, докато водата започне да се избистря. След като цялата застояла вода изчезне от мивката, пуснете чиста вода в канала, за да сте сигурни, че е бистра. Ако не е, ще трябва да се потопите отново.

Предупреждение: Внимавайте с начина, по който изпомпвате канализацията, тъй като можете да внесете повече храна и вода в мивката си. Целта е да изпратите храната през канализацията, така че избягвайте бързото изпомпване, освен ако не искате бъркотия. Внимателно отпуснете дръжката на буталото на мивката, за да не изсмучете нищо от канализацията.

Последни публикации

Препарати за отпушване на канали

Препарати за отпушване на канали

Избор на препарати за отпушване на канали Отпушването на канали в дома или на други места често изисква ефективни препарати, предназначени да отстраняват причинителите на запушванията и да поддържат нормалното функциониране на канализационната система. При избора на препарати за отпушване на канали е важно да се прецени характерът на проблема и типа на тръбите. Препоръчително […]

Вижте повече
Защо се налага да се прави отпушване на сифони?

Защо се налага да се прави отпушване на сифони?

Какво представляват сифоните? Сифоните са устройства, които се използват за предотвратяване на изтичане на канални газове и вода от канализационната система в жилището или сградата – бизнес или производствена. Те се състоят от тръба, която е запечатана в единия си край и има вода в другия. Водата в сифона създава водна бариера, която предотвратява преминаването […]

Вижте повече
Отпушване на канали с домашни средства

Отпушване на канали с домашни средства

Отпушването на канали може да бъде трудоемка и времеемка задача, особено ако запушването е по-сложно и се налага съдействие от водопроводчик. Има обаче няколко домашни средства, които могат да помогнат за отпушване на канали, без да се налага да се инвестират много пари или да се налага да се прави ремонт. Отпушване на канали с […]

Вижте повече