Evrokanal push-to-call
OHSAS 18001
ISO 14001
ISO 9001:2008
Камара на строителите в България

мтел: 0888 40 47 65

виваком: 0877 77 63 77

Как да отпушим канала на мивката с бутало

Как да отпушим канала на мивката с бутало

Имате проблем, когато миете чинии и водата спира да се оттича. Тази застояла вода означава, че тръбите на вашата кухненска мивка са запушени с храна и мазнини и трябва да бъдат почистени. Но това не означава, че трябва да поливате мивката си с препарати. Имаме няколко лесни метода, които изобщо не изискват изливане на химикали в канализацията, но са също толкова ефективни. Разберете как да отпушим канала на мивката с бутало.

Допълнителен бонус е, че може вече да имате елементите в шкафовете си, които ще ви трябват, за да накарате тръбите ви да текат отново. Някои методи изискват проста смес, докато други изискват малко допълнителна грес за лакътя и всмукателна мощност, за да изчистите канализацията. Но тези методи са доста евтини в сравнение с обаждането на водопроводчик.

Как да отпушим канала на мивката с бутало

В зависимост от това колко лошо е запушването, може да се наложи да следвате всички тези техники и да ги повторите няколко пъти, за да отпушите мивката си. И ако вашата кухненска мивка има изхвърляне на боклука, опитайте да го пуснете, преди да започнете да смилате храна, която може да се намира там (честа причина за запушване). Ето най-добрите начини да отпушите мивката си и да изпратите застоялата миризлива вода.

Как да използвате бутало за отпушване на мивка

Ако в мивката ви има застояла вода, най-добрият начин да я накарате да изтече в канализацията е да я потопите. Ще ви трябва бутало – но за предпочитане не това от банята ви (ммм), така че използвайте чисто. Добра идея е да съхранявате малко бутало под мивката точно за тази цел.

Ако имате двойна мивка, не забравяйте да запушите другата страна, преди да започнете, за да запазите уплътнението непокътнато и да предотвратите изтичане на вода от другия край.

Поставете буталото над канализацията на мивката, за да създадете засмукващ ефект и изпомпвайте здраво, докато водата започне да се избистря. След като цялата застояла вода изчезне от мивката, пуснете чиста вода в канала, за да сте сигурни, че е бистра. Ако не е, ще трябва да се потопите отново.

Предупреждение: Внимавайте с начина, по който изпомпвате канализацията, тъй като можете да внесете повече храна и вода в мивката си. Целта е да изпратите храната през канализацията, така че избягвайте бързото изпомпване, освен ако не искате бъркотия. Внимателно отпуснете дръжката на буталото на мивката, за да не изсмучете нищо от канализацията.

Последни публикации

Почистване на канализацията

Почистване на канализацията и възстановяване капацитета на тръбите

Почистване на канализацията под високо налягане помага за пълното възстановяване на първоначалния капацитет на тръбите. Вътрешната повърхност на дренажните канали е буквално напълно изчистена от отлагания и запушвания. Свързващите уплътнения и материалът на самите канализационни тръби изпитват минимално напрежение. Тръбопроводите, промити по хидродинамичен метод, запазват работата си за дълго време, освобождавайки клиента от необходимостта от […]

Вижте повече
Почистване на канализационните тръби от мазнини

Почистване на канализационните тръби от мазнини

При периодично почистване на канализационните тръби от мазнини, както и за елиминиране на неприятни емисии във въздуха, се използват състави, които съдържат ензими – ускорители на биохимичните процеси. Без значение колко внимателно и внимателно се отнасяме към работата на канализационната система, няма да е възможно да се избегне нейното запушване при никакви обстоятелства. Почистване на […]

Вижте повече
прочистване на канали

Прочистване на канали може да се основава на дейности

При периодично прочистване на канали от мазнини, както и за елиминиране на неприятни емисии във въздуха, се използват състави, които съдържат ензими – ускорители на биохимичните процеси. Прочистване на канали с ензми Благодарение на тях разграждането на органичните вещества, които се натрупват в канализационните системи и затрудняват отводняването на водните маси, става по-бързо. Този метод […]

Вижте повече