push-to-call
OHSAS 18001
ISO 14001
ISO 9001:2008
Камара на строителите в България

мтел: 0888 40 47 65

виваком: 0877 77 63 77

Как да изчистите запушен дренаж сами в банята

Как да изчистите запушен дренаж сами в банята

Няма нищо по-лошо от това да скочите под душа за релаксиращо бягство от дългия ден, само за да погледнете надолу и да осъзнаете, че стоите в няколко см вода. Още един не толкова радостен момент? Какъвто и да е случаят, едно е сигурно: запушените канали са голяма болка. Как да изчистите запушен дренаж сами в банята?

Но това не винаги означава, че трябва да се свържете с вашия водопроводчик по телефона. Ето как да разберете кои запушвания могат да бъдат отстранени от новак. Заедно със съвети как да се справите с тях без помощта на професионалист.

Как да изчистите запушен дренаж сами в банята

Запушването на мивката в банята може да бъде причинено от различни неща. Включително косми, втвърдена паста за зъби и замърсяване от бръснене. За щастие те обикновено са едни от по-лесните блокажи за справяне.

„Ако имате бавно оттичаща се мивка в банята, едно от най-простите неща, които можете да направите, за да я изчистите, е да смесите половин чаша сода за хляб и половин чаша бял оцет“, казва Джордж Калабрезе, собственик на фирма в Феърфакс, Вирджиния.

„Изсипете го в канализацията, оставете го да престои и последвайте с няколко литра вряла вода.“ Той казва, че може да отнеме няколко изплаквания в продължение на няколко дни. За да се изчисти напълно, но с всяко преминаване на разтвора водата трябва да изтича по-бързо.

Въпреки това, ако установите, че запушването ви изобщо не помръдва за дълъг период от време – говорим за часове, а не за минути. Призоваваме Ви да оставите гордостта си настрана и да се обадите на професионалист, за да предотвратите влошаването му.

Отпушване на дренажи за вана и душ

Основният виновник в тези ситуации е косата, особено по-дългите прически. „Обикновено има кръст под дренажната запушалка, където косата има тенденция да засяда“, обяснява Калабрезе. Ако можете лесно да премахнете дренажната запушалка, той казва, че обикновено можете да извадите запушването само за няколко минути с помощта на клещи с игла. (Пинсетите също работят, просто не ги използвайте върху лицето си, без да сте ги почистили преди това).

От друга страна, ако махнете дренажната запушалка и не видите сноп косми на видно място, той може да е потънал в дълбините на тръбите, което води до по-трудно запушване. Докато първият ви инстинкт може да е да излеете препарат в дупката и да се надявате на най-доброто, по-разумно е да отложите.

Според Калабрезе има толкова много продукти на химическа основа, които или причиняват щети на тръбопроводната система. Или в крайна сметка изгарят вашия водопроводчик, когато отидат да разследват.

Последни публикации

Препарати за отпушване на канали

Препарати за отпушване на канали

Избор на препарати за отпушване на канали Отпушването на канали в дома или на други места често изисква ефективни препарати, предназначени да отстраняват причинителите на запушванията и да поддържат нормалното функциониране на канализационната система. При избора на препарати за отпушване на канали е важно да се прецени характерът на проблема и типа на тръбите. Препоръчително […]

Вижте повече
Защо се налага да се прави отпушване на сифони?

Защо се налага да се прави отпушване на сифони?

Какво представляват сифоните? Сифоните са устройства, които се използват за предотвратяване на изтичане на канални газове и вода от канализационната система в жилището или сградата – бизнес или производствена. Те се състоят от тръба, която е запечатана в единия си край и има вода в другия. Водата в сифона създава водна бариера, която предотвратява преминаването […]

Вижте повече
Отпушване на канали с домашни средства

Отпушване на канали с домашни средства

Отпушването на канали може да бъде трудоемка и времеемка задача, особено ако запушването е по-сложно и се налага съдействие от водопроводчик. Има обаче няколко домашни средства, които могат да помогнат за отпушване на канали, без да се налага да се инвестират много пари или да се налага да се прави ремонт. Отпушване на канали с […]

Вижте повече