Evrokanal push-to-call
OHSAS 18001
ISO 14001
ISO 9001:2008
Камара на строителите в България

мтел: 0888 40 47 65

виваком: 0877 77 63 77

Какво трябва да знаем за видеодиагностиката на канали

видеодиагностиката на канали

Редовната работа в тази посока ви позволява да поддържате тръбопровода в добро работно състояние чрез извършване на превантивно почистване на канализацията. Вместо спешно повикване на спешни служби в случай на повреда.

Как се изпълнява видеодиагностиката на канали

Процесът на видеодиагностика на тръбите е значително различен от техния телевизионен преглед. По-специално предприятията записват диагностичния процес на USB флаш устройство. По този начин е възможно да се засили декларацията за фабричен дефект на тръбопровода. С помощта на диагностиката се създават работни архиви и се съхраняват статистически данни за намиране на дефекти в мрежата. В резултат на това спестявате пари за поддръжка и ремонт на тръбите. Като подобни процедури се отплащат като част от рутинната диагноза.

Възможни са следните опции за видеодиагностиката на канали:

Портативна видео инспекция – малък апарат за диагностика на труднодостъпни места. Комплектът се предлага с гъвкав кабел с камера в края, от него изображението в реално време се предава на цветен екран. Дължина на кабела – до 9 метра, възможно е да се работи под вода на дълбочина 3 метра.

Диагностика с тласкащ кабел – до 50 метра дължина. В края на кабела на това оборудване е камера, която предава изображение на цветен дисплей. Методът е добър, тъй като значително разширява дълбочината на достъп на камерата до тръбата, работата се извършва по метода „с една ръка“, видеото може да бъде записано.

Диагностика с помощта на робот, оборудван с камера, която е надеждно монтирана в запечатан корпус. Тук е възможно да се фокусирате и да се насочите към определено място, в комплекта е включена мощна лампа за по-добър изглед.

Защо е необходима видеодиагностика  на канализационните тръби

Запушването на тръбопроводи и канализация е доста често срещано явление. Нейната причина е неправилната работа на системата от потребителя или по вина на специалистите, които са я инсталирали.

Във всеки случай основната цел е не да се търси виновният, а бързо да се намери мястото на дефекта и да се отстранят. Ето защо е важно да се подходи към процеса на намиране на дефект, като се използват съвременни методи за телевизионна проверка. Можете, разбира се, да изкопаете дълъг дълбок окоп в опит да намерите проблемно място, рискувайки да повредите тръбите. И можете да проведете телевизионна проверка и видео диагностика на тръбопровода или канализацията и да откриете блокиране бързо и без прекомерни усилия, като използвате специално оборудване за работа на канализацията.

Последни публикации

Миенето на мостове и тунели

За миенето на мостове и тунели у нас и по света

За миенето на мостове и тунели у нас и по света Вярно е, че през зимата прахът и мръсотията се натрупват малко върху стелата – отдалечеността му от главните пътища влияе. Именно заради това миенето на мостове и тунели става предимно през пролетта и лятото. Работниците успяват да измият всеки мост, въпреки размерите, доста бързо […]

Вижте повече
измиване на тунели

Измиване на тунели и измиване на мостове

Приблизително веднъж на два месеца тунелите на метрото следва да се измиват от натрупаните прах и мръсотия с помощта на специална техника – тунелна машина. Нека да видим какво  представлява това измиване на тунели на метрото, като направим кратка разходка по нощното метро. Тунелната транспортна машина представлява средно голяма цистерна върху платформа Отстрани на машината […]

Вижте повече
измиването на площади

Грижа в измиването на площади в малките населени места

По принцип почистването на улици, измиването на площади, дворове е разделено на лятно и зимно. По време на лятното почистване и измиване прахът и отпадъците се измитат от повърхността на площада и тротоарите, поливат се и се измиват добре. За извършване на лятна работа се използват машини за метене и поливане-миене. Зимното почистване включва почистване […]

Вижте повече