push-to-call
OHSAS 18001
ISO 14001
ISO 9001:2008
Камара на строителите в България

мтел: 0888 40 47 65

виваком: 0877 77 63 77

Какво трябва да знаем за видеодиагностиката на канали

видеодиагностиката на канали

Редовната работа в тази посока ви позволява да поддържате тръбопровода в добро работно състояние чрез извършване на превантивно почистване на канализацията. Вместо спешно повикване на спешни служби в случай на повреда.

Как се изпълнява видеодиагностиката на канали

Процесът на видеодиагностика на тръбите е значително различен от техния телевизионен преглед. По-специално предприятията записват диагностичния процес на USB флаш устройство. По този начин е възможно да се засили декларацията за фабричен дефект на тръбопровода. С помощта на диагностиката се създават работни архиви и се съхраняват статистически данни за намиране на дефекти в мрежата. В резултат на това спестявате пари за поддръжка и ремонт на тръбите. Като подобни процедури се отплащат като част от рутинната диагноза.

Възможни са следните опции за видеодиагностиката на канали:

Портативна видео инспекция – малък апарат за диагностика на труднодостъпни места. Комплектът се предлага с гъвкав кабел с камера в края, от него изображението в реално време се предава на цветен екран. Дължина на кабела – до 9 метра, възможно е да се работи под вода на дълбочина 3 метра.

Диагностика с тласкащ кабел – до 50 метра дължина. В края на кабела на това оборудване е камера, която предава изображение на цветен дисплей. Методът е добър, тъй като значително разширява дълбочината на достъп на камерата до тръбата, работата се извършва по метода „с една ръка“, видеото може да бъде записано.

Диагностика с помощта на робот, оборудван с камера, която е надеждно монтирана в запечатан корпус. Тук е възможно да се фокусирате и да се насочите към определено място, в комплекта е включена мощна лампа за по-добър изглед.

Защо е необходима видеодиагностика  на канализационните тръби

Запушването на тръбопроводи и канализация е доста често срещано явление. Нейната причина е неправилната работа на системата от потребителя или по вина на специалистите, които са я инсталирали.

Във всеки случай основната цел е не да се търси виновният, а бързо да се намери мястото на дефекта и да се отстранят. Ето защо е важно да се подходи към процеса на намиране на дефект, като се използват съвременни методи за телевизионна проверка. Можете, разбира се, да изкопаете дълъг дълбок окоп в опит да намерите проблемно място, рискувайки да повредите тръбите. И можете да проведете телевизионна проверка и видео диагностика на тръбопровода или канализацията и да откриете блокиране бързо и без прекомерни усилия, като използвате специално оборудване за работа на канализацията.

Последни публикации

Препарати за отпушване на канали

Препарати за отпушване на канали

Избор на препарати за отпушване на канали Отпушването на канали в дома или на други места често изисква ефективни препарати, предназначени да отстраняват причинителите на запушванията и да поддържат нормалното функциониране на канализационната система. При избора на препарати за отпушване на канали е важно да се прецени характерът на проблема и типа на тръбите. Препоръчително […]

Вижте повече
Защо се налага да се прави отпушване на сифони?

Защо се налага да се прави отпушване на сифони?

Какво представляват сифоните? Сифоните са устройства, които се използват за предотвратяване на изтичане на канални газове и вода от канализационната система в жилището или сградата – бизнес или производствена. Те се състоят от тръба, която е запечатана в единия си край и има вода в другия. Водата в сифона създава водна бариера, която предотвратява преминаването […]

Вижте повече
Отпушване на канали с домашни средства

Отпушване на канали с домашни средства

Отпушването на канали може да бъде трудоемка и времеемка задача, особено ако запушването е по-сложно и се налага съдействие от водопроводчик. Има обаче няколко домашни средства, които могат да помогнат за отпушване на канали, без да се налага да се инвестират много пари или да се налага да се прави ремонт. Отпушване на канали с […]

Вижте повече