Evrokanal push-to-call
OHSAS 18001
ISO 14001
ISO 9001:2008
Камара на строителите в България

мтел: 0888 40 47 65

виваком: 0877 77 63 77

Какво да направите, ако мивката е запушена?

запушена мивка

Запушената мивка е типичен проблем, който възниква по време на работа. Мивката може да се задръсти поради различни фактори. Най-честата причина, че мивките се запушват, е неспазването на най-простите правила за тяхната употреба. Припомняме ви, че не се препоръчва да изсипвате хранителни отпадъци в мивката и да хвърляте малки предмети в нея. Подобно боравене е особено фатално при липса на защитна облицовка. Обърнете внимание, че задръстването може да е резултат от ръжда, която се натрупва по стените на тръбата с течение на времето. Нашата статия ще даде някои полезни съвети за предоставяне на първа помощ на мивка, която е запушена.

Има няколко начина за почистване на запушените канали. Нека се спрем на основните и най-ефективните от тях, а именно:
  • бутало;
  • чрез разглобяване и почистване на сифона;
  • химически средства;
  • водопроводен кабел.
Евтино и лесно

Бутало – първият отговор на въпроса „Мивката в кухнята се е запушила, какво да правя?“ Почистването на запушена мивка по този начин е най-познатият и доказан начин. Това устройство се състои от дръжка и гумен накрайник. Постъпителните движения от буталото създават спад в налягането в тръбата, поради което коркът, който предизвика запушване, се унищожава. Буталото е ефективно в повечето случаи. Но какво да правим, когато е безсилен? Обръщаме се към анализа на ефективността и характеристиките на употребата на химикали.

  • химия

Ако не знаете какво да направите, ако каналът на мивката се запуши, за да отпушите канала, обърнете внимание на специални химикали: фосфорна киселина, както и Къртицата и други подобни, ще се притекат на помощ. Тази опция за почистване на запушена мивка е особено добра, когато няма начин да разглобявате или подменяте системата за водоснабдяване в домашни условия.

Преди да започнете работа, трябва:

  • изключете водата;
  • източете мивката.

Работата с химикали изисква защитни ръкавици и лицев щит. За да се постигне най-пълен ефект, първият и вторият метод трябва да се редуват: първо веществото се излива, а след няколко часа работи бутало. След приключване на процедурите купата се измива с гореща вода.

Последни публикации

Реконструкцията на водопроводната мрежа на град Априлци

Реконструкцията на водопроводната мрежа на град Априлци

Евроканал ЕООД започна реконструкцията на водопроводната мрежа на град Априлци С водосвет и символична първа копка стартираха Строително-монтажните работи по проект“ Реконструкция на част от водопроводната мрежа на град Априлци“ – Етап 4. Продължителността на строителството е 9 месеца, като реконструкцията обхваща водопроводна  мрежа с обща дължина от 3,8 километра.

Вижте повече
канализация

Практични съвети за отпушване на канали

Каква е необходимостта от почистване на каналите? Необходимостта от поддържане на чиста и санитарна среда, подходяща за живеене е обща за всички. Това включва осигуряване на система за ефективно преминаване както на отпадни води (канализация), така и на дъждовни води. Отпушването на канали се налага за да може канализационната ни система да е в добро […]

Вижте повече