Evrokanal push-to-call
OHSAS 18001
ISO 14001
ISO 9001:2008
Камара на строителите в България

мтел: 0888 40 47 65

виваком: 0877 77 63 77

Какви са предимствата от миене на улиците

предимствата от миене на улиците

Какви са предимствата от миене на улиците

Предимствата от миене на улиците. Били ли сте някога в град, част от град или квартал, който е имал най-непривлекателните и мръсни пътища? Вероятно сте се чувствали неудобно и независимо от естествената красота на града. Може би сте били твърде съсредоточени върху боклука и прахта по улиците.

За съжаление има много места, които не осъзнават колко е важно да поддържат улиците си чисти. Поддържането на улиците чисти не само прави града да изглежда хубав и привлича нови посетители. Но също така помага на околната среда и намалява опасностите от зарази.

Целта на почистването на улиците

Какъв е смисълът от почистване на улицата? По същество почистването на улици помага да се поддържа чистотата на района. Това от своя страна насърчава общественото здраве и безопасност.

Предимства от редовното миене на улиците

Наистина има много предимства, произтичащи от рутинно миене на улици, не на последно място от които са удължаването на живота на настилката. Както и повишаването на безопасностт. А също и подобряването на ценностите на имота и естетиката на общността. Но в допълнение към тези три, има много ползи за околната среда / здравето (често взаимосвързани) от редовното миене на улиците.

Те включват, но не са задължително ограничени до следното:

  • Защитете местния вододел – миенето на улиците безопасно премахва много замърсители, които иначе биха измили и замърсили близките потоци и водни тела.
  • Защитете дивите животни и домашните любимци на открито – рутинното миене на улици премахва боклука и други отпадъчни продукти, които иначе биха могли да бъдат погълнати от домашни любимци, да ги наранят или да бъдат опасни по други начини.
  • Поддържане и защита на пропускливи / порести настилки – едно от най-големите главоболия, свързани с монтирането на пропусклива / пореста настилка, е натрупването на мръсотия, прах, отломки, лед и др. Особено  между паветата. Рутинното миене на улици (включително паркинги) им помага да осигурят капацитета за филтриране и дъждовна вода, за който са проектирани, и предотвратява потенциални щети от замръзване и размразяване.
  • Подобрете безопасността за пешеходци и велосипедисти – за тези, които пътуват пеша или с велосипед, или тези, които просто се наслаждават на спокойна разходка или джогинг, премахването на натрупаните отломки по улицата прави по-безопасно пътуването.
  • Също така помага на пешеходците, велосипедистите и спортуващи да не дишат праха по улиците. Особено ако си решил да излезеш да направиш една ободряваща и здравословна разходка, а всъщност да вдишаш опасно много прахови частици.
  • Намаляване на потенциала за засоляване на сладководни води – особено важно в климатичните условия при студено време, рутинното миене на улиците помага да се намали излишъкът от натрупана сол през зимните месеци. Отстраняването на всякаква пътна сол помага за намаляване на рисковете за сладководните ресурси от увеличеното засоляване.
  • Контрол на праха – прахът е често срещан замърсител на въздуха, който може да причини както екологични, така и здравословни проблеми. Редовното миене на улиците спомага за намаляване на натрупването на прах и контрол на разпределението му в атмосферата. Като човек, който страда от алергии към прах, тази полза е много привлекателна.

Последни публикации

Реконструкцията на водопроводната мрежа на град Априлци

Реконструкцията на водопроводната мрежа на град Априлци

Евроканал ЕООД започна реконструкцията на водопроводната мрежа на град Априлци С водосвет и символична първа копка стартираха Строително-монтажните работи по проект“ Реконструкция на част от водопроводната мрежа на град Априлци“ – Етап 4. Продължителността на строителството е 9 месеца, като реконструкцията обхваща водопроводна  мрежа с обща дължина от 3,8 километра.

Вижте повече
канализация

Практични съвети за отпушване на канали

Каква е необходимостта от почистване на каналите? Необходимостта от поддържане на чиста и санитарна среда, подходяща за живеене е обща за всички. Това включва осигуряване на система за ефективно преминаване както на отпадни води (канализация), така и на дъждовни води. Отпушването на канали се налага за да може канализационната ни система да е в добро […]

Вижте повече