Evrokanal push-to-call
OHSAS 18001
ISO 14001
ISO 9001:2008
Камара на строителите в България

мтел: 0888 40 47 65

виваком: 0877 77 63 77

Измиване на улици с водоноска

Измиване с водоноска

Измиване на улици с водоноска

Градът ви е изпълнен с улици, платна, булеварди, може дори магистрали. И хиляди автомобили вероятно ще използват тези пътища, за да стигат до крайната си точка. И тъй като толкова много шофьори са на път, вероятно ще има инциденти. Много неща причиняват инциденти: трафикът в пиковите часове допринася за агресивността на шофьорите, а други, които бързат, понякога шофират леко безразсъдно. Но каквато и да е причината за инцидента – колите и понякога хората ще правят бъркотия на пътното платно.

Поради това все повече общински улични или обществени строителни отдели, които не могат да се справят със задачата, възлагат задълженията за почистване на фирми, които предлагат услуги за измиване на улици с водоноска под налягане.

След инцидент пътното платно може да бъде затрупано с отломки от участващите превозни средства и в зависимост от това дали има някакви конструкции, може да има и част на дървета, парчета от сграда и други разпръснати около пътното платно. Маркучът, прикрепен към водоноска под налягане, е един бърз начин за почистване на бъркотия като тази, избутвайки всички отломки на едно място за събиране. Освен това по-бързото почистване ще доведе до отваряне на пътното платно за други шофьори по по-ефективен начин.

Почистване на пътища, измиване под налягане на пътя

Почистването при аварии не е единственото за което водонската е полезна. Ето няколко примера:

Почистване на боклуци, отпадъци, дъвки, мръсотия от пешеходни зони

Ако градът има градски площад, който получава много пешеходен трафик, измиването под налягане с водоноска може да помогне за поддържане на района чист. За съжаление, хората разхвърлят и разливат неща. Тези отпадъци и боклук могат да се натрупват, особено около кофите. Въпреки, че те никога няма да могат постоянно да блестят – тъй като трафикът е постоянен, почистването им веднъж месечно ще направи замърсяването по-малко проблем.

Измиване на автобусните спирки

Ако много жители на града зависят от обществения транспорт, има вероятност спирките за автобуси да започнат да изглеждат малко износени. Измиването им с водоноска и околните тротоари е добра идея, тъй като там може да се натрупа мръсотия, дъвки и отпадъци. Пейките в тези райони също могат да се дезинфекцират. И освен земята около спирките, самите съоражения от стъкло или дърво биха могли да бъдат добре почистени.

Всеки сезон има своя враг. След бурна зима по пътищата може да се натрупа сол. Или може би има много чакъл, натрупан на места. През есента листата могат да покрият пътищата. Премахването на листата може да бъде истинска мярка за безопасност.

Това са само някои идеи, с които община може да се обърне към изпълнител за измиване с водоноска. Градовете ще бъдат по-чисти и по-зелени.

Последни публикации

Реконструкцията на водопроводната мрежа на град Априлци

Реконструкцията на водопроводната мрежа на град Априлци

Евроканал ЕООД започна реконструкцията на водопроводната мрежа на град Априлци С водосвет и символична първа копка стартираха Строително-монтажните работи по проект“ Реконструкция на част от водопроводната мрежа на град Априлци“ – Етап 4. Продължителността на строителството е 9 месеца, като реконструкцията обхваща водопроводна  мрежа с обща дължина от 3,8 километра.

Вижте повече
канализация

Практични съвети за отпушване на канали

Каква е необходимостта от почистване на каналите? Необходимостта от поддържане на чиста и санитарна среда, подходяща за живеене е обща за всички. Това включва осигуряване на система за ефективно преминаване както на отпадни води (канализация), така и на дъждовни води. Отпушването на канали се налага за да може канализационната ни система да е в добро […]

Вижте повече