push-to-call
OHSAS 18001
ISO 14001
ISO 9001:2008
Камара на строителите в България

мтел: 0888 40 47 65

виваком: 0877 77 63 77

За миенето на мостове и тунели у нас и по света

Миенето на мостове и тунели

За миенето на мостове и тунели у нас и по света

Вярно е, че през зимата прахът и мръсотията се натрупват малко върху стелата – отдалечеността му от главните пътища влияе. Именно заради това миенето на мостове и тунели става предимно през пролетта и лятото. Работниците успяват да измият всеки мост, въпреки размерите, доста бързо – отнема около няколко часа врамките на един ден.

Но за пълното измиване на тунела е необходимо много повече време. Според Сергей Бражник измиването на само един от тях отнема около ден.

  • Прането става по следния начин: тунелните перални машини преминават една след друга, като четките се поставят на различна височина. И тогава има два отбора. Единият работи в долната част
  • ръчно почиства тротоарите и техническите елементи, а другият – горните участъци на тунела, обясни той.

Когато започне основно почистване на моста с тротоари и парапети: През зимата мостът от сребрист става черен. Общинските служби старателно почистват всеки детайл, а труднодостъпните места се изчеткват на ръка.

Измиване на мост с пилони

Освен това, за да измиете пилоните от четири страни, трябва да се изкачите на специални кули. Мостът ще бъде напълно измит само след ден, комуналните служби се опитват да работят през нощта и рано сутринта, за да не пречат на никого.

Стотици хора от столицата се чудят на клип в социалните мрежи, на който се вижда как специалнамашина мие с шампоан бетонните съоръжения в ремонтирания преди месеци тунел в столичния кв. „Люлин“. Да, точно така се мие тунел.

Така се измиват мостове и тунели и в западните страни и в целия цивилизован свят. С шампоани специални за целта. Мостовете се изтъркват до светещи. Мостовете всъщност се измиват без използването на специални миещи средства, а само с чиста вода, която най-често е под налягане от 5 атмосфери. За тунелите се използва специализирана техника, за тунели се използва специален шампоан. Шампоанът бързо абсорбира всякакъв вид мръсотията, след това се отмива лесно, няма специална пречеща миризма и е напълно безопасен за хора и животни. Мръсната вода след такава процедура се влива в канализацията за последващо третиране.

Тук можете да видите полезна информация за миене на улици.

Последни публикации

Препарати за отпушване на канали

Препарати за отпушване на канали

Избор на препарати за отпушване на канали Отпушването на канали в дома или на други места често изисква ефективни препарати, предназначени да отстраняват причинителите на запушванията и да поддържат нормалното функциониране на канализационната система. При избора на препарати за отпушване на канали е важно да се прецени характерът на проблема и типа на тръбите. Препоръчително […]

Вижте повече
Защо се налага да се прави отпушване на сифони?

Защо се налага да се прави отпушване на сифони?

Какво представляват сифоните? Сифоните са устройства, които се използват за предотвратяване на изтичане на канални газове и вода от канализационната система в жилището или сградата – бизнес или производствена. Те се състоят от тръба, която е запечатана в единия си край и има вода в другия. Водата в сифона създава водна бариера, която предотвратява преминаването […]

Вижте повече
Отпушване на канали с домашни средства

Отпушване на канали с домашни средства

Отпушването на канали може да бъде трудоемка и времеемка задача, особено ако запушването е по-сложно и се налага съдействие от водопроводчик. Има обаче няколко домашни средства, които могат да помогнат за отпушване на канали, без да се налага да се инвестират много пари или да се налага да се прави ремонт. Отпушване на канали с […]

Вижте повече