Evrokanal push-to-call
OHSAS 18001
ISO 14001
ISO 9001:2008
Камара на строителите в България

мтел: 0888 40 47 65

виваком: 0877 77 63 77

Запушване на канала на мивката

канала на мивката

Запушване на канала на мивката в дома

В кухненската мивка често се появяват различни запушвания и това винаги се превръща в проблем. Tази ситуация напълно парализира цялата работа в кухнята, а жителите се оказват в трудно положение. В допълнение към невъзможността да използвате мивката, дизайнът може да излъчва изключително неприятна миризма, която се разпространява във всички жилищни помещения. Тази статия ще обсъди как да почистите запушване на канала на мивката у дома.

На първо място, струва си да се разбере, че запушването на мивката в кухнята няма да се разреши от само себе си. Миризмата ще се увеличава само с времето, а коркът ще стане непроницаем, а проблемът ще стане изключително неприятен. В резултат на това блокирането ще трябва да се почисти с почистващи препарати.

Със скорошните запушвания нещата са малко по-лесни

Като правило, за да премахнете лекото запушване, което все още не е причинило ужасна атмосфера в кухнята, е достатъчно да използвате агресивно почистващо средство. Има много различни състави, но обикновено те са под формата на прах. След като напълните част от праха в системата, можете да я почистите от запушване и спокойно да продължите да работите за отпушване на канала.

Разбира се, този метод далеч не е подходящ за всички ситуации. Важно влияние за избора на метод за почистване има степента на запушване и причината за появата му. Може да се даде прост пример. Ако дренажът на мивката не е защитен от мрежа, тогава всичко може да попадне в тръбопровода. Например малки твърди предмети, парцалче или фрагменти от счупени съдове. В този случай химикалите не могат да почистят тръбата, тъй като те могат да разтварят само органична материя. Всички останали блокажи ще останат в системата.

Твърдите вещества, хванати в системата, обикновено причиняват силно запушване. Това се дължи на факта, че всеки, дори и най-малкият, твърд предмет се превръща в тласък на мазнини, хранителни отпадъци и други вещества. В резултат на което запушването ще се разшири. Разбира се, възможно е да бъдат премахнати  с помощта на почистващи продукти, но такова почистване няма да продължи дълго. В близко бъдеще боклукът отново ще се залепи за чужд предмет.

Последни публикации

Реконструкцията на водопроводната мрежа на град Априлци

Реконструкцията на водопроводната мрежа на град Априлци

Евроканал ЕООД започна реконструкцията на водопроводната мрежа на град Априлци С водосвет и символична първа копка стартираха Строително-монтажните работи по проект“ Реконструкция на част от водопроводната мрежа на град Априлци“ – Етап 4. Продължителността на строителството е 9 месеца, като реконструкцията обхваща водопроводна  мрежа с обща дължина от 3,8 километра.

Вижте повече
канализация

Практични съвети за отпушване на канали

Каква е необходимостта от почистване на каналите? Необходимостта от поддържане на чиста и санитарна среда, подходяща за живеене е обща за всички. Това включва осигуряване на система за ефективно преминаване както на отпадни води (канализация), така и на дъждовни води. Отпушването на канали се налага за да може канализационната ни система да е в добро […]

Вижте повече