push-to-call
OHSAS 18001
ISO 14001
ISO 9001:2008
Камара на строителите в България

мтел: 0888 40 47 65

виваком: 0877 77 63 77

Един прост пример за запушени канали

запушени канали

Да го разгледаме – запушени канали. Ремонтират сграда, която е с амортизирана от времето канализация, която не е предназначена за обработка на големи количества фекални и други битови отпадъци. След това сградата се „окупира” от организации, които по своя специфичен характер генерират увеличени обеми отпадъци.

Запушени канали

Това могат да бъдат активно посещавани офис помещения, заведения за обществено хранене и други фирми. Лесно е да се досетите, че резултатът от такава масирана „атака“ срещу „стандартната“ канализационна система за същия жилищен фонд е запушване с всички произтичащи от това, или по-точно, изобщо не „резултатни“ последствия, а „ здраво заклещени“ последствия.

Говорейки за възможни проблеми при отпушване на каналите, които възникват по време на експлоатационния период поради необмислено отношение към проектирането на канализационните системи, си струва да се споменат ставите.

По принцип те могат да се нарекат „най-тънките” места в системата за изхвърляне на отпадъци. Независимо от диаметъра на тръбите, от които ще бъдат монтирани. Ето защо, когато избирате място за полагане на комуникации. Трябва да сте по-скоро песимист, отколкото оптимист, независимо какво мисли клиентът, и да му внушите същия подход.

Никой не е застрахован от факта, че по някаква причина в бъдеще водата ще започне да изтича от едно от тези „тънки“ места (или дори просто да се излее и в този случай със сигурност няма да завиждате на собственика).

Необходимо е да се изясни на клиента, че ако той настоява за приоритета на „естетиката“ при инсталиране на канализационна и дренажна система. Тогава един ден може да получи забележим „удар по портфейла“ поради факта, че ще да се сблъскате с фактите както за изтичащи канали под пода. Така и за необходимостта от пълно демонтиране на последния.

И е добре, ако канализационната система е разположена в едноетажна сграда. Или на първия етаж на жилищна или друга сграда, която не включва полусутеренни помещения. И ако не? Тогава ще трябва да похарчите пари и за отстраняване на последствията от замърсяването с цел отпушване на запушени канали. В същото време подчертаваме, че това не е просто вода, която блика от чешмата.

Последни публикации

Препарати за отпушване на канали

Препарати за отпушване на канали

Избор на препарати за отпушване на канали Отпушването на канали в дома или на други места често изисква ефективни препарати, предназначени да отстраняват причинителите на запушванията и да поддържат нормалното функциониране на канализационната система. При избора на препарати за отпушване на канали е важно да се прецени характерът на проблема и типа на тръбите. Препоръчително […]

Вижте повече
Защо се налага да се прави отпушване на сифони?

Защо се налага да се прави отпушване на сифони?

Какво представляват сифоните? Сифоните са устройства, които се използват за предотвратяване на изтичане на канални газове и вода от канализационната система в жилището или сградата – бизнес или производствена. Те се състоят от тръба, която е запечатана в единия си край и има вода в другия. Водата в сифона създава водна бариера, която предотвратява преминаването […]

Вижте повече
Отпушване на канали с домашни средства

Отпушване на канали с домашни средства

Отпушването на канали може да бъде трудоемка и времеемка задача, особено ако запушването е по-сложно и се налага съдействие от водопроводчик. Има обаче няколко домашни средства, които могат да помогнат за отпушване на канали, без да се налага да се инвестират много пари или да се налага да се прави ремонт. Отпушване на канали с […]

Вижте повече