Evrokanal push-to-call
OHSAS 18001
ISO 14001
ISO 9001:2008
Камара на строителите в България

мтел: 0888 40 47 65

виваком: 0877 77 63 77

Един прост пример за запушени канали

запушени канали

Да го разгледаме – запушени канали. Ремонтират сграда, която е с амортизирана от времето канализация, която не е предназначена за обработка на големи количества фекални и други битови отпадъци. След това сградата се „окупира” от организации, които по своя специфичен характер генерират увеличени обеми отпадъци.

Запушени канали

Това могат да бъдат активно посещавани офис помещения, заведения за обществено хранене и други фирми. Лесно е да се досетите, че резултатът от такава масирана „атака“ срещу „стандартната“ канализационна система за същия жилищен фонд е запушване с всички произтичащи от това, или по-точно, изобщо не „резултатни“ последствия, а „ здраво заклещени“ последствия.

Говорейки за възможни проблеми при отпушване на каналите, които възникват по време на експлоатационния период поради необмислено отношение към проектирането на канализационните системи, си струва да се споменат ставите.

По принцип те могат да се нарекат „най-тънките” места в системата за изхвърляне на отпадъци. Независимо от диаметъра на тръбите, от които ще бъдат монтирани. Ето защо, когато избирате място за полагане на комуникации. Трябва да сте по-скоро песимист, отколкото оптимист, независимо какво мисли клиентът, и да му внушите същия подход.

Никой не е застрахован от факта, че по някаква причина в бъдеще водата ще започне да изтича от едно от тези „тънки“ места (или дори просто да се излее и в този случай със сигурност няма да завиждате на собственика).

Необходимо е да се изясни на клиента, че ако той настоява за приоритета на „естетиката“ при инсталиране на канализационна и дренажна система. Тогава един ден може да получи забележим „удар по портфейла“ поради факта, че ще да се сблъскате с фактите както за изтичащи канали под пода. Така и за необходимостта от пълно демонтиране на последния.

И е добре, ако канализационната система е разположена в едноетажна сграда. Или на първия етаж на жилищна или друга сграда, която не включва полусутеренни помещения. И ако не? Тогава ще трябва да похарчите пари и за отстраняване на последствията от замърсяването с цел отпушване на запушени канали. В същото време подчертаваме, че това не е просто вода, която блика от чешмата.

Последни публикации

Почистване на канализацията

Почистване на канализацията и възстановяване капацитета на тръбите

Почистване на канализацията под високо налягане помага за пълното възстановяване на първоначалния капацитет на тръбите. Вътрешната повърхност на дренажните канали е буквално напълно изчистена от отлагания и запушвания. Свързващите уплътнения и материалът на самите канализационни тръби изпитват минимално напрежение. Тръбопроводите, промити по хидродинамичен метод, запазват работата си за дълго време, освобождавайки клиента от необходимостта от […]

Вижте повече
Почистване на канализационните тръби от мазнини

Почистване на канализационните тръби от мазнини

При периодично почистване на канализационните тръби от мазнини, както и за елиминиране на неприятни емисии във въздуха, се използват състави, които съдържат ензими – ускорители на биохимичните процеси. Без значение колко внимателно и внимателно се отнасяме към работата на канализационната система, няма да е възможно да се избегне нейното запушване при никакви обстоятелства. Почистване на […]

Вижте повече
прочистване на канали

Прочистване на канали може да се основава на дейности

При периодично прочистване на канали от мазнини, както и за елиминиране на неприятни емисии във въздуха, се използват състави, които съдържат ензими – ускорители на биохимичните процеси. Прочистване на канали с ензми Благодарение на тях разграждането на органичните вещества, които се натрупват в канализационните системи и затрудняват отводняването на водните маси, става по-бързо. Този метод […]

Вижте повече