Evrokanal push-to-call
OHSAS 18001
ISO 14001
ISO 9001:2008
Камара на строителите в България

мтел: 0888 40 47 65

виваком: 0877 77 63 77

Почистване на мивката с вряла вода – как да не повредите канализацията?

Почистване на мивката с вряла вода - как да не повредите канализацията?

Как да не повредите канализацията?

Може би най-елементарното средство за премахване на малка запушена мивка в кухнята и все пак да не повредите канализацията. Също така без използване на импровизирани средства е обикновена вряла вода в големи количества или течаща гореща вода под силно налягане. Вряща вода може да се използва при наличие на стоманени тръби, тя трябва да се излее в дренажния отвор на мивката. В тази статия ще можете да придобиете представа как да се справите със запушената мивка и все пак да не повредите канализацията.

В случай на проблем с блокиране на пластмасова конструкция трябва да се отвори горещ кран на пълна мощност, поне за 20 минути или дори повече. В резултат на такива манипулации получената не твърде плътна тапа от мазнини. Или отпадъци трябва да се разтвори и да премине по-нататък в канализацията.

За да промиете мивката с мощна водна струя

Можете да използвате хидрант или специален маркуч с конусовиден накрайник. При липса на такъв е подходящ и обикновен, като увеличите налягането няколко пъти. За да постигнете плътно прилягане на маркуча към дренажния отвор, можете да използвате парцал. Освен това бъдете готови незабавно да спрете водата, ако методът не проработи и водата започне да прелива от мивката.

По принцип врящата вода е най-простият лек, до който домакините прибягват, ако каналът на мивката е запушен. Въпреки това, когато се използват модерни пластмасови тръби. Този метод не е напълно безвреден, тъй като врящата вода може лесно да повреди канализацията. Това ще причини много повече проблеми с канализацията, отколкото самото запушване.

Ето защо, преди да почистите канализацията, трябва да запомните едно основно правило. Без вряща вода, само гореща вода, чиято температура ще бъде не повече от 70 градуса. За да почистите канализацията. Ще трябва да изсипете 250 грама сода за хляб в отвора на мивката, заедно със 150 ml оцет.

По този начин ще бъде възможно да се започне химическа реакция, която ще доведе до отстраняване на мастното запушване в тръбата.

След това трябва да изчакате няколко минути. След което да изплакнете содата с оцет с гореща вода, а не с вряща вода. За да се отцеди са ви необходими около 2-3 литра вода. Само тогава ще бъде възможно да се отвори студена вода и правилно да се промие канализацията. Това е надежден и доказан начин да не съсипете канализацията с вряла вода.

Към начална страница.

Последни публикации

измиването на площади

Грижа в измиването на площади в малките населени места

По принцип почистването на улици, измиването на площади, дворове е разделено на лятно и зимно. По време на лятното почистване и измиване прахът и отпадъците се измитат от повърхността на площада и тротоарите, поливат се и се измиват добре. За извършване на лятна работа се използват машини за метене и поливане-миене. Зимното почистване включва почистване […]

Вижте повече
Как да почистите канализационните тръби в ежедневието?

Как да почистите канализационните тръби в ежедневието?

За съжаление, дори инсталирането на пластмасови тръби в канализационната система не винаги решава проблема със запушването. Не са редки случаите с проблемите с почистването на канализационните тръби. Например, когато водата внезапно спре да се оттича в кухненските мивки. Нека да поговорим за това как можете да разрешите този проблем, какви средства и методи се използват […]

Вижте повече
Отпушване на мивка без помощ от водопроводчик?

Отпушване на мивка без помощ от водопроводчик?

Запушените мивки са често срещан проблем. Такава неприятна ситуация може да възникне във всеки дом. Затова е важно да знаеш кка да се справиш с отпушване на мивка. Защо канализацията се запушва и как да се справите с отпушване на мивка без помощта на водопроводчик? Защо се получава запушване? Храна. Частици храна попадат в коляното […]

Вижте повече