Evrokanal push-to-call
OHSAS 18001
ISO 14001
ISO 9001:2008
Камара на строителите в България

мтел: 0888 40 47 65

виваком: 0877 77 63 77

Видове запушвания, които се отстраняват с водопроводен кабел

Видове запушвания | Oтстраняват се с водопроводен кабел

Един от основните видове запушвания е ако канализацията има органични отпадъци и мастни натрупвания. В тези случаи е достатъчно да използвате бутало и домакински химикали. Ако се е образувало запушване от неорганични частици, тръбата може да се почисти само с помощта на водопроводен кабел. Този прост и евтин инструмент се предлага във всички тематични магазини. Можете да се справите сами и да разрешите проблема без помощта на професионален водопроводчик.

Видове запушвания

Благодарение на формата си, водопроводният кабел се справя със запушвания, които са по-далеч от извитото коляно на сифона. Твърдият клин в края прекъсва и най-сериозните задръствания, освобождавайки потока вода. И все пак си струва да запомните, че използването на водопроводен кабел изисква специални трикове, чието незнание може да доведе до повреда на тръбите и наводнение.

Като начало ще анализираме видовете запушвания, срещани в тръбите. Тази информация ще улесни разбирането как да премахнете запушването с кабел в дадена ситуация. Има 3 вида запушване.

Оперативен блокаж.

Среща се най-често. По време на работа на канализационната система в тръбите попадат различни дребни битови предмети: остатъци от храна и мазнини, човешка коса, животински косми и др. С течение на времето всичко това се натрупва в някои участъци на тръбопровода, причинявайки смущения в канализацията. Запушване от този тип се елиминира лесно чрез водопроводен кабел.

Механично блокиране.

Обикновено възниква при нарушаване на правилата за експлоатация на канализационната система. Например, в тоалетната се хвърля предмет, който след това се забива в тръбопровода и допълнително предотвратява преминаването на отпадъчни води.

Кабелът ще помогне в този случай, ако обектът не е много голям. В особено трудни случаи единственото решение на проблема ще бъде демонтирането на тръбата.

Технологичен блокаж.

Този вид запушване се появява в резултат на износване на канализационната система или грешки, допуснати при монтажа на системата. В този случай е възможно временно решение с кабел. Но ако дефектите не се коригират или износените участъци не се сменят, проблемът ще се появява отново и отново.

Водопроводният кабел ще ви помогне да се справите с доста сложни запушвания, с изключение на случаите, когато много голям и плътен предмет, изпуснат в канализацията. Тогава това устройство ще бъде просто безполезно.

Към началната страница.

Последни публикации

Миенето на мостове и тунели

За миенето на мостове и тунели у нас и по света

За миенето на мостове и тунели у нас и по света Вярно е, че през зимата прахът и мръсотията се натрупват малко върху стелата – отдалечеността му от главните пътища влияе. Именно заради това миенето на мостове и тунели става предимно през пролетта и лятото. Работниците успяват да измият всеки мост, въпреки размерите, доста бързо […]

Вижте повече
измиване на тунели

Измиване на тунели и измиване на мостове

Приблизително веднъж на два месеца тунелите на метрото следва да се измиват от натрупаните прах и мръсотия с помощта на специална техника – тунелна машина. Нека да видим какво  представлява това измиване на тунели на метрото, като направим кратка разходка по нощното метро. Тунелната транспортна машина представлява средно голяма цистерна върху платформа Отстрани на машината […]

Вижте повече
измиването на площади

Грижа в измиването на площади в малките населени места

По принцип почистването на улици, измиването на площади, дворове е разделено на лятно и зимно. По време на лятното почистване и измиване прахът и отпадъците се измитат от повърхността на площада и тротоарите, поливат се и се измиват добре. За извършване на лятна работа се използват машини за метене и поливане-миене. Зимното почистване включва почистване […]

Вижте повече