Evrokanal push-to-call
OHSAS 18001
ISO 14001
ISO 9001:2008
Камара на строителите в България

мтел: 0888 40 47 65

виваком: 0877 77 63 77

Вентилационна система и отпушването на каналите

отпушването на каналите

Сега, както беше обявено в частта от статията за отпушването на каналите, където се обсъждаха аерационните канали, нека преместим вниманието си „отдолу нагоре“, с други думи, нека поговорим за вентилацията на канализационния щранг.

Нека си припомним, че канализационната вентилационна система и отпушването на каналите е предназначена да изравнява разреждането на въздуха, което възниква, когато водата се „издърпва“ в тоалетните.

Отпушването на каналите и методи

Освен това наличието му не позволява на водата да излиза от сифонните устройства, като в същото време гарантира липсата на специфични миризми в сградата. Често на вентилационната тръба се монтира дефлектор. Необходимо е да се увеличи налягането в естествените вентилационни системи в устието на изпускателните шахти.

Увеличаването на сцеплението се дължи на вакуума, който възниква, когато външни въздушни потоци текат около устройството. Вакуумът, създаден от дефлектора, и количеството въздух, изпуснат в атмосферата, зависят от скоростта на вятъра.

Благодарение на правилно оборудвана вентилационна система, дори отпадъчните води, които запълват цялото напречно сечение на тръбите, не водят до нарушения във вътрешния баланс въздух-вода на канализационната система.

В идеалния случай трябва да се осигури вентилация във всички канализационни щрангове. За отпушването на каналите това е важно условие. Но не винаги можете да се похвалите с идеални условия. Например, когато не можете да извадите вентилационните тръби от покрива „на чист въздух“.

В такава ситуация можете да използвате обикновена широка вентилационна тръба – към нея е свързан канализационният щранг.

Малко отклонение – в професионалната литература има различни мнения за дефлекторите. Например, има мнение, че дефлекторите могат в реални условия да нарушат работата на канализационната вентилация.

Ако анализирате работата на тръбите и почистването на каналите през зимата. Можете да видите, че относително топлите изпускателни части на канализационните щрангове са до голяма степен покрити със скреж и дори могат да бъдат напълно блокирани от нея.

В този случай щрангът се запушва и вентилацията спира напълно. Това от своя страна води до „повреди” на сифоните на водопроводната инсталация, което води до появата на неприятни миризми в помещенията.

Последни публикации

Почистване на канализацията

Почистване на канализацията и възстановяване капацитета на тръбите

Почистване на канализацията под високо налягане помага за пълното възстановяване на първоначалния капацитет на тръбите. Вътрешната повърхност на дренажните канали е буквално напълно изчистена от отлагания и запушвания. Свързващите уплътнения и материалът на самите канализационни тръби изпитват минимално напрежение. Тръбопроводите, промити по хидродинамичен метод, запазват работата си за дълго време, освобождавайки клиента от необходимостта от […]

Вижте повече
Почистване на канализационните тръби от мазнини

Почистване на канализационните тръби от мазнини

При периодично почистване на канализационните тръби от мазнини, както и за елиминиране на неприятни емисии във въздуха, се използват състави, които съдържат ензими – ускорители на биохимичните процеси. Без значение колко внимателно и внимателно се отнасяме към работата на канализационната система, няма да е възможно да се избегне нейното запушване при никакви обстоятелства. Почистване на […]

Вижте повече
прочистване на канали

Прочистване на канали може да се основава на дейности

При периодично прочистване на канали от мазнини, както и за елиминиране на неприятни емисии във въздуха, се използват състави, които съдържат ензими – ускорители на биохимичните процеси. Прочистване на канали с ензми Благодарение на тях разграждането на органичните вещества, които се натрупват в канализационните системи и затрудняват отводняването на водните маси, става по-бързо. Този метод […]

Вижте повече