push-to-call
OHSAS 18001
ISO 14001
ISO 9001:2008
Камара на строителите в България

мтел: 0888 40 47 65

виваком: 0877 77 63 77

Битова канализация и как да се почистват канали

как да се почистват канали

Тази статия е посветена на важните нюанси на инсталирането на битова канализационна и канализационна система, както и на редица грешки, които могат да бъдат допуснати при инсталирането и почистването, отпушването на каналитеи затова как да се почистват канали.

Как да се почистват канали

Преди да говорим за потенциални грешки, които могат да възникнат при инсталиране на канализационна система, нека си припомним от какво се състои и как е сегментирана. Нека разделим канализационната инфраструктура на два сегмента, елементите на единия от които са разположени във вътрешните помещения на изграждания обект, а компонентите на другия са положени по външната територия.

Има смисъл да се знае всичко това за отпушването на каналите и да се направи „вододел“ между получените сегменти, където ще бъде инсталирана основната ревизия. Канализационната система, характерна за повечето сгради, е със стандартни компоненти.

Да започнем с тези, които се намират вътре. Те включват канализационен щранг, към който са свързани тръби, които пренасят отпадъчни води от водопроводни инсталации. Неразделна част от вътрешната канализация е канализацията. И, разбира се, самите изпускателни тръби (просто така се случва, че им е дадено името „хоризонтали“, въпреки че винаги са монтирани под определен ъгъл спрямо хоризонта).

Тръбите се закрепват с муфи. Днес този тип връзка може да се нарече най-разпространеният метод за свързване на канализационни съединители и тръби. И това е от значение за поддръжката и отпушването на тръбите.

Освен всичко друго, не можете да пренебрегнете дефлекторите, прикрепени към края на вентилационната тръба. Важността на вентилационната система за канализацията ще бъде обсъдена по-долу.

Външната част на канализационната система е разположена на улицата и най-често в много неблагоприятни условия.

Най-често авариите в канализационната система са причинени не от това, което тече в нея. А от недостатъците на самите съставни елементи на тази система. Редовната поява на органични тапи в тръбите може да показва, че системата е пълна с ненужни завои и има нужда каналите да бъдат отпушени.

Трябва да се помни, че проектирането на канализационна система с ненужни стръмни „извивки“. (Например прави ъгли) е изпълнено с бъдещи проблеми с свободното изтичане на човешки отпадъци.

Последни публикации

Препарати за отпушване на канали

Препарати за отпушване на канали

Избор на препарати за отпушване на канали Отпушването на канали в дома или на други места често изисква ефективни препарати, предназначени да отстраняват причинителите на запушванията и да поддържат нормалното функциониране на канализационната система. При избора на препарати за отпушване на канали е важно да се прецени характерът на проблема и типа на тръбите. Препоръчително […]

Вижте повече
Защо се налага да се прави отпушване на сифони?

Защо се налага да се прави отпушване на сифони?

Какво представляват сифоните? Сифоните са устройства, които се използват за предотвратяване на изтичане на канални газове и вода от канализационната система в жилището или сградата – бизнес или производствена. Те се състоят от тръба, която е запечатана в единия си край и има вода в другия. Водата в сифона създава водна бариера, която предотвратява преминаването […]

Вижте повече
Отпушване на канали с домашни средства

Отпушване на канали с домашни средства

Отпушването на канали може да бъде трудоемка и времеемка задача, особено ако запушването е по-сложно и се налага съдействие от водопроводчик. Има обаче няколко домашни средства, които могат да помогнат за отпушване на канали, без да се налага да се инвестират много пари или да се налага да се прави ремонт. Отпушване на канали с […]

Вижте повече