Evrokanal push-to-call
OHSAS 18001
ISO 14001
ISO 9001:2008
Камара на строителите в България

мтел: 0888 40 47 65

виваком: 0877 77 63 77

Битова канализация и как да се почистват канали

как да се почистват канали

Тази статия е посветена на важните нюанси на инсталирането на битова канализационна и канализационна система, както и на редица грешки, които могат да бъдат допуснати при инсталирането и почистването, отпушването на каналитеи затова как да се почистват канали.

Как да се почистват канали

Преди да говорим за потенциални грешки, които могат да възникнат при инсталиране на канализационна система, нека си припомним от какво се състои и как е сегментирана. Нека разделим канализационната инфраструктура на два сегмента, елементите на единия от които са разположени във вътрешните помещения на изграждания обект, а компонентите на другия са положени по външната територия.

Има смисъл да се знае всичко това за отпушването на каналите и да се направи „вододел“ между получените сегменти, където ще бъде инсталирана основната ревизия. Канализационната система, характерна за повечето сгради, е със стандартни компоненти.

Да започнем с тези, които се намират вътре. Те включват канализационен щранг, към който са свързани тръби, които пренасят отпадъчни води от водопроводни инсталации. Неразделна част от вътрешната канализация е канализацията. И, разбира се, самите изпускателни тръби (просто така се случва, че им е дадено името „хоризонтали“, въпреки че винаги са монтирани под определен ъгъл спрямо хоризонта).

Тръбите се закрепват с муфи. Днес този тип връзка може да се нарече най-разпространеният метод за свързване на канализационни съединители и тръби. И това е от значение за поддръжката и отпушването на тръбите.

Освен всичко друго, не можете да пренебрегнете дефлекторите, прикрепени към края на вентилационната тръба. Важността на вентилационната система за канализацията ще бъде обсъдена по-долу.

Външната част на канализационната система е разположена на улицата и най-често в много неблагоприятни условия.

Най-често авариите в канализационната система са причинени не от това, което тече в нея. А от недостатъците на самите съставни елементи на тази система. Редовната поява на органични тапи в тръбите може да показва, че системата е пълна с ненужни завои и има нужда каналите да бъдат отпушени.

Трябва да се помни, че проектирането на канализационна система с ненужни стръмни „извивки“. (Например прави ъгли) е изпълнено с бъдещи проблеми с свободното изтичане на човешки отпадъци.

Последни публикации

Почистване на канализацията

Почистване на канализацията и възстановяване капацитета на тръбите

Почистване на канализацията под високо налягане помага за пълното възстановяване на първоначалния капацитет на тръбите. Вътрешната повърхност на дренажните канали е буквално напълно изчистена от отлагания и запушвания. Свързващите уплътнения и материалът на самите канализационни тръби изпитват минимално напрежение. Тръбопроводите, промити по хидродинамичен метод, запазват работата си за дълго време, освобождавайки клиента от необходимостта от […]

Вижте повече
Почистване на канализационните тръби от мазнини

Почистване на канализационните тръби от мазнини

При периодично почистване на канализационните тръби от мазнини, както и за елиминиране на неприятни емисии във въздуха, се използват състави, които съдържат ензими – ускорители на биохимичните процеси. Без значение колко внимателно и внимателно се отнасяме към работата на канализационната система, няма да е възможно да се избегне нейното запушване при никакви обстоятелства. Почистване на […]

Вижте повече
прочистване на канали

Прочистване на канали може да се основава на дейности

При периодично прочистване на канали от мазнини, както и за елиминиране на неприятни емисии във въздуха, се използват състави, които съдържат ензими – ускорители на биохимичните процеси. Прочистване на канали с ензми Благодарение на тях разграждането на органичните вещества, които се натрупват в канализационните системи и затрудняват отводняването на водните маси, става по-бързо. Този метод […]

Вижте повече